Meikkaamisen virheistä oppii

hyviä neuvoja meikkiin

Jotkut meistä ovat usein autuaan tietämättömiä meikkivirheistä, joita teemme jatkuvasti. Omille kasvoille sopivien meikkisävyjen ja -merkkien löytäminen on hankalaa. Joillakin saattaa kestää hyvin kauan, ennen kuin he saavat meikkinsä kuntoon. Ja sitten viimein kun olet löytänyt oikeat tuotteet, saatat silti kamppailla kovastikin haluamasi ilmeen luomisessa.

YouTube-ohjevideoissa meikin luominen saattaa näyttää yksinkertaiselta, mutta totuus on, että meikin täydellinen yhdistäminen ei ole helppo tehtävä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa meikkaamisen opetteleminen. Muista että virheistä oppii ja hyviä neuvoja meikkiin lukemalla oppii vielä enemmän!

Aloita kasvojen pesusta, mutta älä pese liian usein

Kasvojen puhdistus tai pesu on ensimmäinen ja jossain määrin myös tärkein vaihe kasvojen meikkauksessa. Jokaisella on erilainen ihotyyppi. Iän karttuessa ihomme tulee muuttumaan runsaasti. Kun käytät meikkivoidetta ja huomaat hilsettä kuivalla ihollasi, kertoo se totuuden: sinun pitää lopettaa liiallinen kasvojen puhdistus ja pesu.

Väärän meikkivoiteen sävyn valitseminen puolestaan on sellainen virhe, joka voi luoda selvän ja – no, rumankin – rajauksen kasvoillesi. Liian tummalla sävyllä voi olla myös ikävä efekti. Se voi ikäännyttää sinua turhaan. Tämän vuoksi tuleekin valita väri joka sopii omaan ihosi sävyyn, ja sulautuu siihen.

Meikkivoiteen sävyn selvittäminen onnistuu katsomalla suonia, jotka ovat ranteessasi. Violetit suonet tarkoittavat sitä että tarvitse viileän sävyistä meikkivoidetta. Jos ne ovat siniset, käytä neutraaleja. Vihreä väri tarkoittaa puolestaan lämpimän sävyisiä meikkivoiteita.

Peitevoide meikkivoiteen jälkeen

Peitevoiteen levittämistä ennen meikkivoiteen levittämistä ei kannata harjoittaa meikkaamisessa. Se tulee levittää meikkivoiteen jälkeen. Kun käytät peitevoidetta, varmista, että sitä ei tule ihollesi liiallisesti. Siksi sitä tulee käyttää pelkästään niihin kohtiin, jotka tarvitsevat peittävyyttä.

Muista myös käyttää peitevoidetta, joka on yhden sävyn vaaleampi kuin ihonvärisi. Peiteaine nimittäin sisältää enemmän pigmenttiä kuin meikkivoide. Peiteaine peittää paremmin tummat kohdat, kuten tummat silmänaluset. Lisäksi se kirkastaa varjoisia alueita. Niitä voivat olla esimerkiksi nenän ja suun kulmat. Kannattaakin levittää puuteria mattapintaiseksi, jotta se kiinteyttää kasvojen ilmeen.

Huulet ja silmät kondikseen

Huulissa kannattaa rajata ne erityisen hyvin. Jos näin ei tee, voivat ne näyttää ohuemmilta kuin normaalisti. Huultenrajauskynällä levitetään huulten oikeiden ääriviivojen ulkopuolelle suun kulmiin saakka. Värin ei tulisi olla liian vaalea tai liian tumma, vaan sama kuin mikä on omassa huulipunassasi.

Kulmakarvat ovat kasvoilla erityisen näkyviä. Siksi onkin ikävää, että niissä nähdään virheitä – kuten liian kulmikkaat kulmakarvat. Kulmakarvojen sävy tulisi sopia hiusväriisi, siihen joka on luonnollinen. Kulmakarvoissa kaari tulisi olla ikään kuin vastakkainen kasvojen muodon kanssa. Jos sinulla on kulmikkaat kasvonpiirteet, kulmakarvojen tulisi olla pehmeästi pyöristettyjä.

Luomivärin levittämiseen on hyvä käyttää siihen tarkoitettua luomiväriharjaa. Ne ovat pehmeitä. Lisäksi ne sisältävät pitkät siveltimet, jotka ovat optimaaliset häivyttämiseen. Muista kuitenkin että kaikki luomivärit eivät sovi jokaiseen silmän väriin. Pohjamaalin levittäminen ennen luomiväriä saa pidon paranemaan ja värin voimistumaan.

Muista myös oikein levitetty puuteri

Väärin levitetty puuteri voi sisältää ikävän yllätyksen. Kasvot voi näyttää luonnottomalta ja vähintäänkin tylsältä. Puuterin levittäminen oikein tapahtuu levittämällä sitä poskipäiden takaosaan. Tämän jälkeen voit edetä eteenpäin kohti korkeinta kohtaa. Levitä siveltimeen jäänyttä puuteria otsalle ja poskipäille.

Nämä ovat siis yleisimpiä virheitä, joihin olemme antaneet tässä artikkelissa korjaavia neuvoja. Niissä ei ole siis mitään kovin kummallista tai vaikeaa – monesti riittää vain, kun muistaa laittaa tietyt meikkiaineet ennen toista. Järjestykselläkin voi olla väliä.