LED-nauhoilla keittiö kuntoon

led nauha

Vanhan keittiön modernisoinnissa tai uuden keittiön sisustuksen suunnittelussa on tärkeää löytää tasapaino estetiikan ja ergonomian välillä.  Valaistus on yleensä keittiön tyylistä riippumatta se osatekijä, joka voi joko kruunata tai pilata kaiken. Moderneissa keittiöissä toimivat erinomaisesti LED-valonauhat. Ne yhdistävät mukavuutta, energiansäästöä ja kirkkautta. LED nauha on tämän hetken tärkeimpiä valaistusmenetelmiä, jotka sopivat lähes mihin tahansa – myös keittiöön.

LED-valaistus ei ole mikään uusi juttu, vaan tämä valaistustapa on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Valonauhat ovat ehdottomasti nostaneet nämä energiatehokkaat valaisimet ja niiden suosion aivan uusiin sfääreihin. Nämä mahtavasti mukautuvat valaisimet valaisevat melkein mitä tahansa, jopa kaikkein hankalimmat kulmat ja nurkkaukset. Ne voidaan aivan helposti sisällyttää esimerkiksi olemassa olevan keittiön tai muun tilan muotoiluun erittäin pienellä vaivalla. Olipa sitten kyse esimerkiksi kauniista hyllyistä ja kaapeista tilan tärkeisiin työtasoihin ja vaikkapa näyttäviin keittiösaarekkeisiin, LED-nauhoja voidaan itse asiassa käyttää jota kuinkin missä tahansa ja kaikkialla.

LED-nauhat kaappien alaosaan

Keittiön säilytyskaapit ovat usein niitä ensimmäisiä kohteita monilla ihmisillä, joihin he päätyvät iskemään silmänsä siinä vaiheessa kun uuden keittiön suunnittelu on alkamassa. Helposti seinään kiinnitettävät keittiökaapit ovat sellaisia kalusteita, että ne voivat muuttaa keittiön hetkessä eri näköiseksi ja toimivuudeltaan erilaiseksi. Keittiökaapit voidaan viedä kuitenkin vielä siitä seuraavallekin levelille, kun ottaa käyttöön kaappien alaosassa sijaitsevan LED-nauhavalaistuksen.  LED-valonauhat tarjoavat näissä kaappien alaosassa käytettynä erittäin kätevän ja kustannustehokkaan vaihtoehdon.

LED-nauhat nimittäin valaisevat kaappien alla olevat hyllyt tai työtason jopa vieläkin  tasaisemmin kuin esimerkiksi kattoon upotetut valaisimet. Itse asiassa ne päihittävät ehdottomasti seinässä olevat lampetit, mitä tulee esimerkiksi käytännöllisyyteen että täydelliseen valaistukseen, jota tietenkin ollaan hakemassa, jos halutaan keittiöstä erittäin toimiva tapaus. Eikä sovi tietenkään unohtaa että nämä nerokkaat valaisimet herättävät myös keittiön taustaseinä eloon – eikä samalla tarvitse edes huolehtia, että valot olisivat mitenkään tiellä. 

Kelluvat hyllyt ja avokaapit ovat keittiössä käytettyjä vaihtoehtoja, joihin monet haluavat käyttää LED-nauhoista tehtyä valaistusta. LED-valonauhoilla varustetuissa kelluvissa lasihyllyissä on sanottu olevan eräänlainen viehätys, jota on kutsuttu surrealistiseksikin. Tämä valaistusvaihtoehto tekee näistä hyllyistä keittiön keskipisteen varsin helposti.  LED-nauhat ovat myös siitä kätevä vaihtoehto, että niiden avulla voit myös valaista jokaisen yksittäisen hyllyn. Näin myös matalinkin hylly on niiden avulla onnistuneesti valaistu, jolloin monelle muulle valaistustavalle ominaiset rumat varjot jäävät kokonaan pois kuvioista. LED-nauhoilla voidaan esitellä vaikkapa hienoja esineitä tai sitten vain kaunista taustaa. Siksi ne sopivat avointen hyllyjen kanssa mukavasti yhteen sinun täydellisessä keittiössäsi. 

Keittiöstä olohuoneeseen samalla ilmeellä

LED-nauhoja voidaan viedä pois myös itse keittiötilasta, ja niiden avulla on mahdollista vaikkapa helposti laajentaa estetiikkaa keittiöstä olohuoneeseen tai toisinpäin. Eikä tämän eteen tarvitse paljon tehdä mitään ylimääräistä. LED-valaistus on siksikin erinomaisen hauska ja tyylikäs valaistuksen vaihtoehto, koska sille on ominaista se, että se tekee tarvittavan mutta ei myöskään yritä liikaa. Tärkeää on kuitenkin ottaa käyttöön yhteensopivat valot, jotka käyvät niin olohuoneen kaappeihin ja hyllyihin, viihdekeskukseen, ruokailutilaan mutta myös keittiön kaappeihin, jotta valaistusjärjestelmä vaikuttaa yhtenäiseltä. Nyt ei myöskään puhuta runsaasta LED-valaistuksen käytöstä, vaan avainsanana ovat oikeiden arkkitehtonisten piirteiden korostaminen älykkäällä tavalla.

LED-nauhat ovat toki hieno keino valaistukseen, mutta on järkevää myös käyttää muitakin valaisimia. Riippuvalaisimet ovat olennaisia tiskin yläpuolella, mutta niiden lisäksi kannattaa pohtia upotettuja LED-valaisimia. Energiatehokas keittiö on nykyaikainen ja siitä kannattaa pitää kiinni.  Kaikki LED-valaisimet ovat luonnolle ystävällisempiä kuin vanhentuva valaistustekniikka. Samalla niiden käyttö vähentää sähkölaskun suuruutta.