1) mikä merkitys tällä kurssilla on tuomaritoiminnallesi (urallesi)?

Tällä kurssilla oli iso merkitys, koska alkukaudesta oli vähän apea fiilis, kun tuntui siltä että uran kehitys ei lähde ollenkaan nousuun, vaan jumittaa kokoajan samalla paikalla. Kurssi antoi motivaatiota ja potkua persauksiin, jonka avulla tuomarointi on taas mukavaa ja hallille on aina kiva palata!

Kurssi antoi paljon vinkkejä, kuinka olla parempi johtaja ja esiintyjä kentällä. Tärkeitä elementtejä ainakin itselleni, jotta voisin kehittyä vielä erotuomarina.


2) mikä oli parasta tässä koulutuksessa?

Omasta mielestä parasta koulutuksessa oli monipuolisuus. Kouluttajat olivat eri lajeista ja oppitunnit käsittelivät laajasti eri aiheita. Kehonkielen harjoittelu oli myös mielenkiintoista. En tajunnut, että kehonkielellä voi olla noin iso merkitys tuomaritoiminnassa.

Laadukkaat kouluttajat, jotka tietävät mistä puhuvat. Saatiin aikaan hyviä keskusteluja.


3) mitä opit muiden lajien tuomareilta?

Sain muutamalta jalkapallotuomarilta hyviä vinkkejä urheilullisuuden kehittämiseen. Oli myös hienoa huomata, että tuomari kuin tuomari me kaikki kohtaamme samanlaisia tilanteita kentällä ja sen ulkopuolella. Esimerkiksi yhteisöllisyys korostuu joka lajissa, joka on minusta tosi hieno juttu! 

Ei tule yksittäistä juttua mieleen, mutta tilanteiden hoitaminen saattoi poiketa lajista riippuen huomattavasti.